Laura Timmermans

Gemeenteraadslid, Bestuurslid, Voorzitter Jong CD&V, Haviland

  • Geboortedatum:

    25 augustus 1990

  • Geboorteplaats:

    Halle

Van kleins af woon in Kester in de Bruneaustraat, waar ik vooral mijn jeugd doorbracht in het verenigingsleven in Chiro Kester. Van de jongste groep tot 3 jaar leiding ben ik actief geweest in de Chiro. Ook heb ik aan de muziekacademie Gooik dwarsfluit en piano leren spelen. Gooik, een gemeente die veel te bieden heeft voor jongeren qua educatie, cultuur en sociale betrokkenheid.
Daarnaast ben ik opgegroeid tussen allemaal kindjes, doordat mijn moeder jarenlang onthaalmoeder was bij de Landelijke kinderopvang. Vandaar ook mijn interesse voor de thema’s gezien en kinderopvang.
Een aantal jaren geleden ben ik afgestudeerd voor Bedrijfsmanagement Marketing en Master Communicatiewetenschappen. Ik werk nu als Logistiek bediende en Inkoper bij TUI Airlines in Zaventem.
In mijn vrije tijd, ga ik vaak mountainbiken en geniet ik van ons prachtig landschap.

Mijn CD&V verhaal begon vanaf 2013, toen ik gecontacteerd werd om een jongerenpartij op te richten bij CD&V Gooik. Toen werden mijn eerste stapjes in het politieke leven gezet. Samen met Serge D’ambalasa en Jonas de Maeseneer organiseerden we onze eerste activiteiten, zoals Laundry Day en de tombola’s voor onze eetfestijnen. Later groeiden we uit tot een volwaardig team en organiseerden we nog tal van events zoals een speelgoedinzameling, geldinzameling voor Rode Neuzendag, zwerfvuilactie, Familiehappening, …

In 2018 stelde ik me voor de eerste keer kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen waarbij ik tot grote maar blijde verbazing verkozen werd als Gemeenteraadslid. Daarnaast ben ik fiere voorzitter van Jong CD&V, een gemotiveerd team waar we nog veel toekomstplannen mee hebben.
In mijn bevoegdheden leg ik mij vooral toe op de thema’s die je hiernaast kan terugvinden. Mijn doel is om de inwoners van Gooik dichter bij elkaar te brengen en jonge inwoners ook de kans te geven om in hun eigen gemeente te blijven wonen.
Mijn slogan is nog steeds “Timmeren aan een jeugdig, bruisend en groen Gooik!”.

Laura Timmermans (28) uit Kester werd door de leden van JONGCD&V verkozen tot nieuwe voorzitter. Laura stond vijf jaar geleden…

Lees meer